RSS

Intouchables / Dokunulmazlar (2011)


Yamaç paraşütü yaparken geçirdiği kaza sonucu boynundan aşağısı felç olan bir adam ile hapishaneden yeni çıkmış Senegalli siyahi genç bir göçmenin dostluğunu anlatan film gerçek hayatta yaşanmış bir dostluğu aktarıyor. Genç göçmen Driss ile Philippe'in şans eseri hayatları kesişir. Philippe çok zengindir, bir sürü çalışanıyla birlikte büyük bir malikânede yaşamaktadır. Evine işsizlik parası alabilmek için elindeki belgeye imzalatmaya gelen Driss’in dürüstlüğü ve doğallığından etkilenen, diplomalı hasta bakıcılardan sıkılan zengin adam radikal bir karar verir. Ertesi gün belgeyi alması için gelmesini söylediği Driss’i hasta bakıcı olarak işe alır ve genç Senegalli ile 24 saat aynı evde yaşamaya başlarlar.

Driss ve Philippe her konuda farklı zevklere sahip olsalar da, tek bir ortak noktaları vardır o da espri anlayışları. Hayata pozitif bakan, komik ikilinin arasında sıkı bir dostluk oluşur. Birbirlerinin hayatlarını değiştirirler. Driss olduğu gibi davranan, kimseyi umursamayan eğlenceli biridir. Philippe ise geçirdiği kazaya rağmen hayata tutunmaya çalışan, çok zeki ve sanat aşığıdır. İkilinin dostluğunu duygu sömürüsü yapmadan anlatan filmin dram yönü olsa da daha çok bir komedi filmi. Filmi gerçekten çok beğendim, aldığı imdb puanını da hak ettiğini düşünüyorum.



Kültür ve sınıf farklılığının, ötekileştirmenin diyalogla-dostlukla ortadan kalkabileceğini gösteren film, gelir dağılımındaki adaletsizliği, banliyöde yaşayan insanları, yaşadıkları zor şartları da gözler önüne seriyor. İnsanların birbirlerine hoşgörüyle, anlayışla davranmasının nelere kâdir olduğunu da...

Yönetmenliğini Olivier Nakache ve Eric Toledano’nun yaptığı filmde başrollerde deneyimli Fransız oyuncu Francois Cluzet ile Omar Sy yer alıyor. İki oyuncu da 

öylesine samimi ve doğal ki, performansları mükemmel. Fransa’da büyük ilgi gören "Intouchables" gişe hasılatı rekoru kırmış. Ayrıca filmin 4 ödülü ve 8 adaylığı bulunmakta.

Hayata pozitif bakmamızı sağlayan, başarılı oyunculukları, güzel müzikleri ve samimi anlatımıyla, eğlenceli bir Fransız filmi.

Dramı ince bir mizahla ustalıkla harmanlayan, izleyenin yüreğine dokunmayı başaran
"Intouchables", gerçek hayattan uyarlanan senaryosuyla da izlenmeye değer.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...