RSS

O-ssak-han Yeon-ae / Chilling Romance (2011)


Uzakdoğunun bu tip film afişleriyle aram pek olmasa da filmin afişindeki şemsiyeyi ve kızın yüzündeki mutsuz-şaşkın ifadeyi sevdiğim için filmi izledim. Hayaletli bir aşk hikâyesi olduğunu bilseydim, afişi beğenmesem de kesin izlerdim.

Sokaklarda sihirbazlık gösterisi yapan Ma Jo Gu, kendi kendine farklı bir gösteri yapması gerektiği düşünürken, seyircilerin arasındaki Gang Yeo Ri’yi fark eder. 
Filmdeki esas kızımız çok mutsuz görünmektedir ve diğer herkesten öyle farklı biridir ki tıpkı bir hayalete benzer. Sihirbaz oğlan gizemli kızın peşine takılır ve loş karanlıktaki siyahlar içindeki kıza bakarken, aklına bir fikir gelir… 

Ve büyük bir sahnede ikisi birlikte hayaletli bir sihirbazlık gösterisi sergilemeye başlarlar. Yeo Ri çok garip bir kızdır. İnsanlarla fazla konuşmayan, işi biter bitmez evine giden Yeo Ri, arkadaşlarının yemek davetini her seferinde geri çevirir. Ma Jo Gu yemek davetlerinden birine gelmesi için kızı ikna eder. Sihirbaz genç adam öyle görünmemeye çalışsa da Yeo Ri'den hoşlanmaktadır. Yemekte yaşanan beklenmedik  olaydan sonra ikilinin arasında bir yakınlaşma başlayacaktır. Yaşananları izlerken bizlerde yavaş yavaş Yeo Ri’nin neden böyle üzgün ve tuhaf göründüğünü öğrenmeye başlarız. 
Güzel kız yapayalnızdır, ailesi de Norveç’e göç etmiştir. Sadece telefonda görüştüğü eski bir okul arkadaşı olan Yeo Ri’nin içinde bulunduğu durumu öğrendiğimiz de bizde üzülürüz. Zira katlanması zor bir hayat sürmektedir…. 


İzleyecek olanları da düşünerek çok fazla detay vermek istemiyorum. Filmi sevdiğimi söylemeliyim. Hayaletli sahneler çok başarılı çekilmiş ve gerçekten insanı ürkütmeyi başarıyor. Sadece korku-gerilim filmi değil. Dram yönü de ağır basan film, samimi bir romantik komedi de aynı zamanda.

In-ho Hwang’ın ilk yönetmenlik deneyimi olmasına rağmen, çok başarılı. Senaristliğini de yönetmen üstlenmiş, bunun da etkisi olumlu yönde filme yansımış. Farklı bir öykü anlatan film samimi ve güzel kurgusuyla, özellikle başroldeki bayan oyuncu Ye-jin Son’un başarılı oyunculuğuyla izlenmeyi hak ediyor. Erkek başrol oyuncusuna gelirsek, Min-ki Lee’yi ilk kez izledim. Sanırım fazla film deneyimi yok. Alıştığımız Koreli erkek oyunculara pek benzemeyen aktör, doğal ve samimi oyunculuğuyla gayet başarılı. Ayrıca kıyafetlerini de beğendiğimi eklemek isterim.



Yeo Ri’nin yalnız ve mutsuz olduğunu kendine itiraf etmesi, iki arkadaşıyla yaptığı telefon görüşmeleri, oyuncağıyla öpüşme pratiği yapışı, sarhoşken yaptığı çılgınca hobisi, salonundaki çadırın içinde uyuması... hepsi çok hoştu.

“Chilling Romance” Korelilere özgü samimi bir aşk öyküsünü anlatıyor, aynı zamanda Yeo Ri’nin öyküsünü de…Hangisi daha iyi derseniz, iki öyküde öyle güzel kurgulanmış ki ayırmak istemiyorum. Keyif alarak izlediğim filmde, bazı sahnelerde hüzünlendim, güldüm; bazı sahnelerde de çok gerildim. Daha önce yazdığım gibi, hayaletli sahneler çok başarılı. Keşke bazı Uzakdoğu korku filmleri bu filmden örnek alsa… 




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...