RSS

Zuo You / In Love We Trust (2007)


Afişine bakıp, aldanmayın sakın!

 Hüngür hüngür ağlayabileceğim bir film olduğunu ümit ederek çevirisine başladığım film beni yanıltmamıştı. Senaryosu, Chengdu kentinde yaşanan gerçek bir olaydan esinlenerek filmin yönetmeni Wang Xiaoshuai tarafından yazılmış. Zuo You, tam anlamıyla dram yanı çok kuvvetli, insanın yüreğine dokunan bir aile dramı.

 
İlk Çin filmi çevirim olduğu için, benim için özel bir filmdir Zuo You...
Ayrıca beni derinden etkileyen, çok ağladığım Uzakdoğu filmlerinden biridir....




Hehe kansere yakalanır. Annesi kızının hayatta kalabilmesi için ilik nakli yapılması gerektiğini öğrendiğinde çok zor bir karar vermek zorunda kalır. Kızını kurtarmak için Hehe’ye bir kardeş dünyaya getirmek zorundadır. Ama bu o kadar da kolay değildir. Hehe’nin boşanan anne ve babasının yeni eşleri vardır. Bu kararı dört yetişkinin de kabul etmesi ne derece zor tahmin edersiniz.

Filmde, küçük kızı Hehe için annesinin aldığı bu zor karar karşısında dört yetişkin insanın yaşadıkları anlatılıyor.

 
Konu olarak duygu sömürüsüne çok müsait olan film öylesine yalın ve gerçekçi anlatılmış ki… Yönetmen hem senaryo da, hem de yönetmenlikte yine harikalar yaratmış. Başroldeki dört oyuncu da rollerini oynamamışlar, sanki gerçekten yaşamışlar...

 
Yönetmen Wang Xiaoshuai bu filmiyle 58.Berlin Film Festivali'nde en iyi senaryo dalında "Gümüş Ayı Ödülü"nü  kazanmıştı.

Çin gerçekten dram konusunda en başarılı Uzakdoğu ülkesi. 
Çin dramlarının güzelliğinden birçok sinemasever haberdar değil maalesef.Dramlara tutkun biriyseniz bu filmi izlemenizi öneririm. İzledikten sonra ne kadar haklı olduğumu anlayacaksınız… 








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

sanikosan dedi ki...

henüz izleyemedim :(

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...